What is Modern Nordic Walking? See the new, lively presentation video:
____________________


Video: "Greetings to the community of Modern Nordic Walking!"_____________________


An important Statement published by ICNW: Pole walking - Nordic Walking - Modern Nordic Walking: Definitions, a brief history, and the development of the discipline.

Read more...

_____________________


The 20th Anniversary Celebrations of Nordic Walking in Finland, August 4-6, 2017. The summary of the historical International Nordic Walking Congress and the official video of the whole event:

see them here.IMPORTANT NEWS

Respecting the past, working for the future!

International Council of

Nordic Walking

A scientific organization to boost Nordic Walking

research, education and overall development worldwide

Comunicat de premsa de l’ICNW, 8 de gener de 2019

Declaració de l’International Council of Nordic Walking (ICNW): Pole walking - Nordic Walking - Modern Nordic Walking: Definicions, una breu història i el desenvolupament de la disciplina.

L’ICNW, l'organització científica internacional de Nordic Walking, ha publicat el 7 de gener de 2019 una important declaració que aclareix els significats dels diferents termes utilitzats dins de la comunitat de Nordic Walking, i presenta la història i el desenvolupament de la disciplina d'acord amb els documents existents.

"Era realment necessari definir els termes inclosos en la declaració: aquestes paraules han estat en ús durant algun temps, però sovint han estat mal interpretades, perquè mai han estat definides correctament. No només en finlandès, sinó també en altres idiomes, per exemple, en anglès. la confusió que envolta aquests termes ha obstaculitzat considerablement la investigació i la formació en la Marxa Nòrdica, de manera que definir i publicar els termes a través d'una organització científica internacional serà un gran pas endavant ", diu Tiina Arrankoski, presidenta de l’ICNW.

"Un altre punt important en la declaració de l' ICNW, és que al llarg dels anys la Marxa Nòrdica ha evolucionat i s'ha desenvolupat de forma intencionada, d'acord amb els últims resultats de la investigació sobre el cos humà i la seva biomecànica, per a complir amb els objectius i reptes físics i relacionats amb la salut de la societat moderna i dels seus individus ", continua Arrankoski.

"Aquest treball de desenvolupament ha estat realitzat principalment per experts finlandesos i el resultat final és el concepte de Modern Nordic Walking".

"L’ICNW, juntament amb els seus experts i consells assessors internacionals, és ara responsable del desenvolupament continu del concepte de Modern Nordic Walking. Des de fa diversos anys ja hem organitzat cursos formatius sobre aquesta "marxa nòrdica actualitzada" a tot el món. Ara ens esforcem per millorar encara més les nostres propostes ".

"El canvi més visible de la tècnica és que la postura és significativament més dreta, similar a la postura normal de caminar. Durant el moviment, l'esquena roman en una posició òptima, on la càrrega sobre el cos es distribueix uniformement i s'activen les cadenes musculars en espiral, el que permet que la columna vertebral giri de forma segura reduint la tensió sobre els discos intervertebral.. Els últims estudis sobre el tema fomenten una postura erecta al caminar, amb les cadenes musculars verticals paral·leles a la columna vertebral més relaxades. En una posició d'inclinació cap endavant, les cadenes musculars estaran hiperactives, el que afegirà tensió a la columna vertebral i evitarà que altres músculs, com els abdominals, funcionin de manera òptima. Aquest canvi en la tècnica que fomenta una postura adequada és particularment important per mantenir una esquena sana. Basant-nos en investigacions científiques, podem dir amb total confiança que el Modern Nordic Walking promou una esquena sana ".

"Hi ha moltes altres millores en la tècnica, però com a conclusió, podem dir que el Modern Nordic Walking, quan s'observa des de lluny, no es diferencia, en termes de moviment i postura, de la marxa normal sense bastons. Per tant, en el Modern Nordic Walking també s'inclouen totes les característiques d'una adequada tècnica de marxa normal ", afirma Arrankoski..


Llegir: Declaració de l’International Council of Nordic Walking (ICNW), 7.1.2019.


ICNW - International Council of Nordic Walking ry

info@nordicwalkingcouncil.com

www.nordicwalkingcouncil.com

Foto: Els tres "pilars" del Modern Nordic Walking:

postura correcta, caminar correcte y tècnica correcta dels bastons.